top of page
  • Kirjoittajan kuvaAnnika M

Ikiaikaista naiseutta, luonnosta lumoutumista & villiyritti day spa -hemmottelua

Kokemuksellinen ja voimaannuttava kokonaisuus, joka jää mieleen. Ja kehoon. Keinoja, jotka auttavat eheytymään myös sitten omassa arjessa.


Tämänkertainen blogiartikkelini tarjoilee Sinulle lumoavia hetkiä asiakkaani tarinan parissa - ole hyvä ja hyppää mukaan lumoutumaan ja kuulemaan Metsänneidon LUMOsta!

Kuva minusta: Mikaela Creutz

- Kuva on otettu erään ihanan retkeilyyn liittyvän lehden kuvauksista, joissa olin ystävälleni Kealle mallina. Ihan parasta, kun työpäivät voi olla myös tällaisia! Saa olla retkellä sielun maisemissa, kotituntureiden välissä ja pötkötellä laavulla isomummun nokipannun poristessa tulilla ystävän painellessa kameran laukasinta.Tässä hieman taustoja minulta aiheeseen:


Voimaannuttava hyvinvointiloma on rakentunut päättötyöni (Voimaannuttava luonto - keinoja uupuneen eheytymiseen) pohjalta opiskellessani viime vuonna täydennyskoulutusta luontojoogaohjaajaksi ja luontovalmentajaksi Päijät-Hämeen avoimessa yliopistossa (kokemuksellisuutta painottava koulutus kesti puoli vuotta).

Tästä tulee myös kirja sopivassa kohdassa elämääni, sekä kursseja jo tulevan kevään aikana. Ja kaikkea muuta upeaa - joita en ihan vielä voi paljastaakaan, mutta hienoja ja teitäkin kiinnostavia juttuja aivan varmasti!

Päättötyössäni yhdistän holistisuuden tutkittuun tietoon ja erikoisasiantuntijoiden osaamisen yhteen luonnon kanssa, joka on työparini. Mukana on moniammatillinen erikoisosaajien taikatiimi uupuneiden apuna; fiksuja toimintakeinoja ylirasitustiloja tutkivalta urheilulääkäriltä (Arja Uusitalo), ikiaikaista naiseutta Kalevalan naisten tutkijalta (Tiina Piilola), kehollisuutta, itsesäätelyä ja itsetuntemusta psykogi/ traumapsykoterpeutin avulla (Hanna Markuksela) & feminiinisyyttä ja syvempää ymmärrystä itsestä ja kehosta femiinin kehollistamisen ohjaajalta (Sara Adolfsen).

Minä olen uupuneiden personal trainer, hyvinvointialalla vuodesta 2014 ja täydentänyt koulutustani 9 vuotta vastaamaan tarvettani ja paloni, joka kumpuaa sisimmästäni. Olen itsekin uupumisen kierteestä ulos astunut entinen (yli)suorittaja ja (yli)kontrolloija, nykyinen villinä ja vapaana elämästä ja rauhasta nautiskelija, oman polun ja sisäisen hehkuni löytänyt, rakkaudella ja kaikelle hyvänne itseni avannut.

Sellasta. Hauska, että oot tutustunu muhun ja löytäny mun luo!Kotituntureista korkeampi, kuvan kaunis Iso-Pyhätunturi. Maisema, ja tunturi, jossa sieluni tuntee olevansa kotona. Tämän laella tasan vuosi sitten tunsin, että seuraavaksi muutan Sallaan. En enää halunnut lähteä täältä. Olla vain lomilla. Parin päivän päästä olin katsomassa muutamaa asuntoa. Se oikea jäi odottamaan vapautumistaan, tai oikeaa hetkeä, ja muutin naapuriin kesäkuun alussa. Sitten syksyllä unelmieni tunturitupa vapautui minua varten. Täydellinen minulle ja meille, juuri mun ja mun yrityksen tarpeeseen. Sallatunturi on myös yritykseni kotipaikka. Vietän siellä yli puolet vuodesta.


Iso-Pyhätunturi on Sallan kansallispuiston korkein laki kohoten 477 mpy korkeuteen. Näky on vaikuttava. Sielukin salpautuu. Ja nämä uskomattomat maisemat kantavat aina Pyhätunturille ja Rukatunturille saakka. Ei ihme, että suuntaan tänne usein. Kesät talvet. Helppo saatavuus - suosittelen jokaiselle, joka pystyy kävelemään muutaman kilometrin matkan. Pienin pysähdyksin (esim. näköalapaikat, jotka on rakenettu todella kauniille paikoille!) matka on melko kevyt ja helppo kulkea.
Kun asiakas saapuu Tunturitupaan priva lomalle, hän saa valita itseään kutsuvan teeman neljästä eri kokonaisuudesta. Jokaiseen teemaan kuuluu omanlaisensa ja tarkaan harkittu luontojooga, villiyrtti day spa ja itsetuntemusta lisäävä pohdinta ohjaussessioineen. Aiemmin olenkin esitellyt instagramissani mm. porojoogaa, ai että, en malta odottaa, että pääsen taas ohjaamaan luontojoogaa porojen keskele!


Tässä pieni ote materaalistani, jonka asiakas saa saapuessaan:

"Autan Sinua suuntamaan kohti elivoimaisuuttasi lumoavan luonnon avulla. Lempeässä ja kohtaavassa ohjauksessani käännytään sisäänpäin vähentäen suorittamista ja lisäten luonnon avulla turvallisen tuntuista läsnäolon kokemaa. Sallitaan se mitä nyt on, ja mitä tulee - voit tulla tietoiseksi avoimuudestasi jo nyt <3

Nosta katseesi hetkeksi taivalle, katsele ja ihastele, salli itsesi lumoutua ja hengähdä sisääsi kaikkea tätä ääretöntä avoimuutta ja valoa!"Pieni pakkanen ja kostea ilma. Kuura. Lumi. Tuhannet kuuset. Lumoavan kaunista. Luontomaisema, joka pysäyttää. Jossa on tilaa hengittää ja hengähtää. <3Asiakkaani valinta. Metsänneidon LUMO -teema vahvistaa yhteyttä luontoon. Kokonaisuus on saanut inspiraationsa Tiina Piilolan Kalevalan naisten tutkielmista & esitelmästä ja pohjautuu Lemminkäisen äitiin.

Lemminkäisen äidillä oli läheinen yhteys luontoon - sekä meidän luontoon, että omaan luontoonsa.

Luontojoogahetki toteutetaan metsän siimeksessä: kehon luonnollisuutta kunnoittavat liikkeet maadoittavat ja vapauttavat. Hetki päättyy syvärentoutukseen. Tunturituvan villiyrtti day spassa hellitään jalkoja itse tekemälläni metsäöljyllä, jonka antimet olen kerännyt äitini kanssa perheeni tiluksilta.

Itsetutkistelussa pohditaan luontoa (sekä ihmisen luontoa että ja maapallon tarjoamaan), Sinulle juuri nyt ja lähitulevaisuudessa sopivaa luontoliikettä (pohjana urheilulääkäri & ylikuormitustulojen tutkijan, Arja Uusitalon, haastattelu sekä oma erikoisosaamiseni uupuneiden personal trainerina), luottamusta ja malttia.

Kokemuksellisen hyvinvointiloman antia - asiakkaani kirjoittama tarina Lemminkäisen äiti -teemaisesta voimaannuttavasta hyvinvointilomasta nimeltään Metsänneidon LUMO <3


Noniin, sitten päästän Sinut sukeltamaan asiakkaani kokemukseen:Hyvinvointiloma Sallassa oli autuaallinen pysähdys kesken alkuvuoden kiireiden ja kuitenkin juuri sopivassa kohtaa ennen kuin vuosi töissä oli ehtinyt lähteä täydellä tohinalla käyntiin.

En oikeastaan odottanut lomalta mitään erityistä Lapin luonnon ja ennestään tutun luontojoogan lisäksi, vaan heittäydyin avoimin mielin Annikan ohjaukseen.

Tiesin toki, että luvassa olisi paljon kiireetöntä läsnäoloa ja sallivuutta, mutta muuten odotukset kohdistuivat siihen, että saisin heittäytyä vain olemaan ja kokemaan, ehkä jopa lumoutumaan.