MATKAILUN BUDJETTIA ja pientä luxusta, perheen kanssa ja soolomatkaillen

Updated: Mar 21, 2020

Puhutaan rahasta. Muutaman matkan budjettiesittely


"Moni kyseli aikanaan jo, mitä meidän miltei kuukauden Espanjan matka maksoi reilu vuosi sitten. Syyskuussa olin saarihyppelemässä Kreikalla, ekaa kertaa harrastelemassa sitä ja soolomatkalla, sain tosi monta viestiä, jossa kyseltiin budjettia. Kun mun pesue oli joulu-tammikuussa pitkään reissussa, sain useita viestejä, jossa luultiin, että me ollaan rikkaita. No, voin kertoa ettei olla. Mun vanhin laps tuli just täysikäiseks, ennen tätä oon ollu 3 lapsen yh-äiti. Maksan kaikki meidän reissut itse ja yksin. Opiskelen ja teen töitä kevytyrittäjänä. Rahat riittä siihen mihin haluan niiden riitävän ja osaaan säästää. Matkustellaan sesongin ulkopuolella, poikkeuksena kalliista ajasta oli nyt viime joulu ja uusivuosi. Mutta muuten. Joten, olkaapa hyvät hyvät."

Vuonna 2018: Espanja, Malaga, Marbesa (loka-marraskuu)

- 5 hlö perhematka

- 2 henkilöä oli 2,5vkoa, 2 henkilöä 3 vkoa, 1 henkilö 4vkoa

- Lennot ostettiin ylipuoli vuotta etukäteen.

- Majoitus: kolmessa eri paikassa saman hotelliketjun alla, josta saadaan suhteellisen edulliseen hintaan jäsenyyden ja pistevaihtojärjestelmän kautta. Eka viikko kahdestaan pienemmässä vanhemmassa huoneistossa kerrostalossa, josta merinäköala. 2 vkoa perheen kanssa villassa, jossa oma poreamme (joka tosin ei lämmennyt yli 21 asteeseen), 2 mh ja vuodesohva, piha, kattoterassi, allas vieressä. Viimeinen viikko minä ja nuorimmat tytöt kolmestaan, kahden kerroksen asunnossa, jossa merinäköala, parveke, terassi, allas etupihalla, 1mh, levitettävä vuodesohva isossa olohuoneessa.

- Vuokrattiin auto kentän vierestä, ajoa tuli keskimäärin 150km/pvä, sisältäen bensat ja parkkimaksut. 1 vko avo Mini-Cooper (saatiin vahingossa, meidän hintaluokan autot oli loppu, oltiin maksettu normi seatin kokoluokan autosta), 2vkoa wolkkarin touran tila-auto, 1vko seat ibiza (5-ovinen). Oltiin melkein joka päivä jossain ja ajettiin ympäriinsä.

- Syömässä käytiin joka päivä, ei rajattu budjettia, käytiin ihan missä haluttiin, myös terveellisemmissä kahviloissa/ ravintoloissa, ja finedining ravintoloissa, sekä käytiin luxushotellin aamupalalla useamman kerran, ja pihviravintolassa muutaman kerran yms. Ekalla viikolla 5pvää käytiin vain ulkona syömässä kaikki ateriat. Ruokaa tehtiin asunnolla 3 vkon ajan ainoastaan 2 kertaa, usein asunnolla syötiin aamupalat ja yleensä myös iltapalat. Kupasta asunnolle ostettiin mitä haluttiin.

- Käytiin extra aktiviteeteissa: koko perhe laivamatkalla, 4 henkilöä Caminito del Rey patikkareissulla, kynsisalongissa (3 hlö rakennekynnet, 1 lakkaus), koko perhe ja 1 lisähenkilö tippukiviluolassa, 3 henkilöä Gibraltarille ja aktiviteetit siellä.


Kokonaiskustannus noin vähän päälle 4500€.


 


Vuonna 2019: Kreikka, Kyklaadien saariryhmä/ saarihyppely (syyskuu) -> Ateena- Paros- Antiparos- Naxox- Paros – Milos– Naxos, josta päiväretki: Iraklia – Koufonisia , Ateena

- Soolomatka

- 2vkoa

- Lennot Ateenaan, ostettu noin puoli vuotta aiemmin tarjouksesta

- Majoitus bookingin kautta, viimehetken varailut, puolet öistä budjettia miettien yksinkertaisissa huoneistoissa, johon ei kuulunut mitään (paitsi kahteen kuului kuljetus bussiasemalta tai satamasta, yhteen kuului aamupala, jota en saanut koska piti lähteä 20min aiemmin, yritin kyllä), puolet taas luxuksesta nauttien: oma villa, omalla uima-altaalla, 2mh, kuljetuspalvelut vanhaan kaupunkiin, satamaan, ja seuraavan kylän majoitukseen kuului. Ja aamupalat, todella hulppeaa! Kaikkiin majoituksiin olisi mahtunut 2 hlö, joihinkin 4 ja villaan 5.

- Kuljin vain pari matkaa bussilla, saarten välit lautoilla (näissäkin osassa säästi viime hetken varauksilla), hyödynsin kuljetuksia majoitusliikkeissä, yhtenä päivänä vuokrasin avo-Fiatin ja tankkasin sen päivän roadtrip kulut, se ei paljoa syönyt, sekä 2vrk vuokrasin skootterin, johon ei paljoa bensaa mennyt siihenkään.

- En tehnyt kertaakaan oikeaa ruokaa asunnoilla, mutta muutaman kerran aamu-, väli- tai iltapalaa. Enimmäkseen söin ravintoloissa ja kahviloissa, mitä milloinkin halusin. Join aikalailla päivittäin lasin viiniä ruoan kanssa ja nautin jälkiruoan, lounaalla otin usein jää-kahvin.

- Ei extra aktiviteetteja, koska tämä matka oli upea seikkailu -JUMA TÄTÄ TULISI KOKEILLA JOKAISEN!


Kokonaiskustannus noin 1440€.

Ehkä vähän paljon, mutta juma mitä mä tällä rahalla sain! Joka pennin arvoinen! En vaihtais ikinä pois, ja once in a lifetime asia muuttui ajatteluksi, että koska uudestaan!

 


Vuonna 2019: Afrikka, Marokko, Agadir & Marrakech (joulukuu)

- 5hlö perhematka

- 3 henkilöä oli viikon, 2 henkilöä 3 vkoa

- Lennot ostettiin tarjouspäiviltä noin 2,5kk etukäteen. Muut lensivät kotiin suhteellisen kalliina lentopäivinä joulun tai uudenvuoden tienoilla, mä menin maata pitkin Espanjaan junalla (1 luokassa) + lautalla (nopehkolla). Vanhin lapsista maksoi siirtymän Espanjaan lennon itse, kustannukset olisivat olleet noin 46€.

- Hotellimajoitus booking:in kautta, eri tasoisissa hotelleissa eri paikoissa, missään ei voinut tehdä ruokaa itse, kaikissa ei ollut pientäkään jääkaappia, kaikki sisälsi aamupalan. Agadirissa: eka viikko perheen kanssa edullisesti 2-3* hotelli, toka viikolla muutama yö 4*boutique hotellissa ja yksi yö lämmitetyn altaan hotellissa, myös 4* ja tämä sisälsi päivällisen, viikko 4* hotellissa, 2 yötä Marrakechin riadeissa, isot huoneistot, joissa piti olla luxusta (kummassakaan allas ei toiminut, eikä toisessa ollut lämmitettyä poreammetta, vaikka piti olla.)

- Ajettiin taxilla miltei kaikki siirtymät (jaettiin osa isovanhempien kanssa, osa ystävien kanssa), kerran bussilla, kun mentiin Marrakechiin kahdestaan. Tähän otettiin ”luxusbussi”, hinta tais olla pari euroa kalliimpi kuin tavallinen.

- Käytiin syömässä ravintoloissa/ kahviloissa 2x/pvä. Välillä rajattiin budjettia pitkän matkan takia, niin, että alku-/jälkiruokaa tai viiniä vain illallisella. Muuta rajauksia ei tehty.

- Extra aktiviteetteja mm. patikkaretki (ei sisäänpääsyä, vaan taximatka), kauneushoitolassa 1x rakennekynnet, 1x geelilakkaus, 1x lakkaus, surffiopetus 2x 4h laudaoilla, surffilaudat 2x4h, muutama kerta aurinkotuoleissa, hieronta kahdelle.


Kokonaiskustannus noin 4500€.

Mielestäni kallista, paljon kalliimpaa kuin olin tutkinut, että Marokko on, ja paljon vähemmän rahalle vastinetta kuin Espanjan tai Kreikan matkoilla.


 


Vuonna 2020: Espanja, Malaga, Calahonda (tammikuu)

- 3 hlö matka

- 1 henkilö oli 4 vkoa, 2 henkilöä 8vrk

- Lennot ostettiin tarjouspäivältä mun lento kotiin noin 3,5kk etukäteen, tyttöjen lennot 1,5kk etukäteen (kaikki nää todella halvalla). Tulin lautalla Marokosta, satamasta menin yhdellä ilmaisella + yhdellä maksetulla bussilla Malagaan, auton hain junalla, lähtiessäni palautin auton kentän viereen.

- Majoitus 2vkr mä Malagassa bookingin kautta, jaoin asunnon kustannukset vanhimman tyttäreni ja hänen ystävänsä kanssa. Tämän jälkeen reilu 3 vkoa Calahonda Hilsseillä vuokra-asunnossa, joka löytyi tori:in kautta, (pienkerrostaloja, aidattu taloyhtyiö, useita altaita, merinäköala, 2mh, hulppea asunto ja iso terassi), josta osan kustannuksista maksoi vanhin tyttäreni sekä pari yötä maksua oli jakamassa myös hänen ystävänsä.

- Auto reilu 3 vkoa, vanhin tyttäreni maksoi hieman autosta myös, ja bensoista. Ajoa tuli yhteensä hieman reilu 1000km koko reissun aikana.

- Enimmäkseen ruoat tehtiin itse Calahondassa, ravintolassa tai kahvilassa käytiin kuitenkin useita kertoja viikossa ja muutaman kerran myös aamupalalla. Malagassa kävin vain ulkona syömässä. Tarkoitus oli syödä ulkona vain, jos tekee oikeasti mieli, koska reissu oli mun osalta yht 7vkoa niin piti hieman miettiä mitä tuhlaa. Asunnolle ostin mitä halusin, kävin 2x hedelmätorilla, josta kannoin yli 35kg vihanneksia, hedelmiä ja kasviksia kotiin!

- Aktiviteetteja kynsisalonki (2xgeelilakkaus)


Kustannukset yhteensä noin 1600€

MIKÄ ON MUN MIELESTÄ TODELLA HYVIN! Ens talvena uusiks ja pidempään!


 


Tällaista.

Joku kerta voisin avata vähän matkabudjetin kerryttämistä, sillä se on aloitettu jo kahta seuraavaa matkaa varten jo: tulossa on kuukauden päästä Kreikan reissu ja ens talvena määrittelemätömän pitkä Espanjan matka. Joka reissulla tytöt on myös.

Mottona toimii kutienkin aikalailla aina, että reissussa en laske, arjessa lasken.


SAA KYSYÄ JA KERTOA OMIA KOKEMUKSIA! KOMMENTTIKENTTÄ ON AVOIN!

Pääset kommentoimaan liittymällä blogiin.

Ja tottahan tästä keskustelaan instagramissa.


<3

Seikkailija Annika pesueineen


#seikkailu #matka #matkustelija #traveller #matkabudjetti #raha #pehe #perhematka #budjettimatkailu #matkailu #espanja #talviespanjassa #saarihyppely #soolomatka #kreikka #kyklaadit #naxos #paros #antiparos #milos #irkalion #koufonisia #ateena #islandshopping #seikkailija #äiti

70 views0 comments