Annika_coach_.jpg

Annika Myllykoski

Minulle on tärkeää nauttia elämästä, tuntea vapaus rinnassa ja olla läsnä hetkessä. Olen entinen ylisuorittaja enkä aio uupua enään ikinä. Arvostan elämää ja haluan nauttia siitä kehoani kunnoittaen ja sieluani kuullen!

Tätä hyvää, mitä minulla on, haluan jakaa ympärilleni.

Valmennustyön lisäksi kirjoitan blogia ja teen sisältöä instagramiin niin elämän seikkailuista, retkistä ja hetkistä sekä hyvinvoinnin kokonaisuudesta.

Rakastan seikkailua ja hyvää omannäköistä elämääni - toivon, että voin tarjota inspiraatiota hyvään elämään sinullekin, mitä se sinulle merkitseekään.

Elämä on arvokas. Ja Sinä olet arvokas.

Annika M.

    E L Ä M Ä N T A V A S T A N I

Yläpuolelta luitkin siitä, mikä minulle on tärkeää, eli arvojeni mukaisesta antoisasta elämästä, jossa on runsaasti vapautta ja nautintoa & kehon ja sielun huomiointia.
Tukikohta elämälleni on Etelä-Suomessa Nummelassa tyttäreni kanssa. Juuri nyt kakkosasuntona on unelmien Villa Toivo Kreetalla. Edeltävän vuoden sain seikkailla retkipaku Rondalla Suomessa (tuntureiden kupeessa ja vesistöjen äärellä) ja mökkeillä Lapissa useamman kerran. Ennen tuota upeaa villiä ja vapaata aikaa Suomen luonnon äärellä sain viettää pari pidempää pätkää mm. Espanjan auringon alla.

 

Tämä onkin ollut yksi isompi tekijä omanlaiseni elämän mahdollistamisessa edellisten vuosien aikana - luoda ammattiosaamisestani sellasista, joka tukee elämäntapaani. Hankin yliopitosta (urheilu)ravitsemusasiantuntijan koulutuksen ja täydensin osaamistani.

Tänä päivänä teen pääasiassa työni paikkariippumattomasti ja kevyesti, niin että kuormitus on taspainossa. Ja ai että se on upeaa!

 

Muutama vuosi sitten, edellisen uupumuksen (vakava pitkittynyt ylirasitustila) jälkeen mm. terapian avulla ymmärsin, että mun elämäntapojen pitää muuttua, että mä jaksan ja voin hyvin. Hyvinvointi aukesi mulle ihan uudella merkityksellä; opin sallimaan levon, liikkumaan aidosti kehoa kuunnellen, ravitsemaan kehoani ja nauttimaan kehostani, joka oli muuttunut hormonisotkujen ja kroonisen stressin takia. Opin toimimaan niin, että se tekee minulle hyvää nyt ja pitkällä tähtäimellä.
Ylikontrolliin & ylivireyteen taipuvainen kehoni ja mieleni tarvitsevat paljon hölläämistä, luontoa ja rauhaa tasapainoiseen elämiseen. Yhtyettä itseen ja maailmaan. Rauhoittumista itseni ja kehoni äärelle.
Ettei tää mee vaan sankaritarinaksi, niin tässä vuosien aikana mä olen todella harjoitellut. Onneksi elämää saa harjoitella, ja muutoksen onnistumisessa epäonnistumiset kuuluvat asiaan. Vielä pari vuotta sitten mä elin CrossFit kuplassa, jonka lisäksi peruskuntoilin ja harrastin aktiivisesti painonostoa. Ja uin, pyöräilin ja joogasin. Ja dieettasin "ihan vaan vähän". Kunnes tuli Espanja ja vuoret. Kaikki muuttui. Löysin yhteyden muhun ja luontoon. Nykyään liikunta on minulle hyvän olon liikettä - iloa tuottavaa ja keholle hyvää tekevää. Luonto ja jooga ovat suuressa osassa siinä, missä ja miten liikun. Syöminen on rentoa ja mutkatonta, haluan ravita mun kehoa. Ja väljyyttä on paljon. Koska mä tarviin sitä, että mun elämä on hyvää. Että mä voin olla hyvä mulle ja ympärilleni.

 

Isoissa tulevaisuuden unelmissani haluaisin mennä illalla nukkumaan tähtiä tuijotellen, herätä aamulla pikkuruisesta mökistä keskeltä erämaata, sytyttää tulet takkaan, keitellä pannukahvit rauhassa ja juoda ne vilttiin käpertyneenä katsellen ulos luonnon kauneuteen, mitä se maailma minulle sitten kullakin hetkellä tarjoasi. Sitten miettisin, millaiseen maisemaan sieluni halajaa tänään, minne sukset tai jalat mut voisi viedä. Ja saman aikaan mulla vois olla pieni kakkosasunto Espanjan auringon alla, ympärilläni meri ja vuoret. Tämän haluaisin jakaa ainakin suurimmilta osin rakkaan kanssa. Ja tehdä työtä luonnossa enemmän.

Juuri nyt keskityn elämään tätä elämää. Tärkeintä mulle on nauttia siitä. Elämästä.
Ja toki aina välillä teen tekoja kohden seuraavia unelmia. Jotka olisi sen ison unelman tapaisia, sellaisia kun ne tässä hetkessä ovat mahdollisia. Ja sitä mukaan, kun tulee eteen tarve sopeutua elämän muutoksiin.

Ensi kesästä ei ole vielä sen tarkempaa tietoa, kuin että saan aloittaa sen Lapista. Mistä mut tyttäreni kanssa tai itsekseen sen jälkeen löytää, jää nähtäväksi. Ehkä riippumattoretkeilemästä, ehkä joogaamasta tunturista, ehkä rekipakusta Suomen hienoimmilta rannoilta, jossa ei muita juuri näy, tai ehkä telttailemasta. Tai sit jostain muualta.

   V A L M E N T A J A

Minulla on tietotaitoa ohjata asiakkaitani kokien aitoa yhteyttä. Olen intohimoinen ihminen myös valmentajana ja saan asiakkailta kehuja tästä. Rakkauteni työhöni näkyy, kuten palava halu auttaa hyvinvoinnin lisäämisessä. Olen läsnä, valmennan nykyajan tutkittuun tietoon pohjautuen, ihnimillisellä otteella ja vastuullisesti. Olen kouluttanut itseäni hyvinvointialan moniosaajaksi, jotta voisin auttaa aitoon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin valmennettaviani, oli kysessä sitten urheilija tai tavan ihminen. Hyödynnän työssäni moniammatillista verostoani ja ohjaan sinut eteenpäin, jos se on se, mitä aidosti tarvitset.

Autan huomioimaan omaa kehoa ja mieltä fiksusti ja sopivan rennosti. Vaikka olisit urheilija, tämä on mahdollista, ja tärkeää, että energiaa ja kapasiteettia säästyy siihen tärkeimpään - eli sun lajiin ja siinä kehittymiseen, siihen että nautit siitä mitä teet ja elämästä, joka sulla on.
Autan Sinua löytämään lisää yhteyttä itseesi - kuulemaan, mitä kehosi kaipaa ja tarvitsee Sinulta juuri nyt.

   T I T T E L I T

- Urheiluravitsemuksen asiantuntija, 2021, Itä-Suomen yliopisto

- Liikunta-alan ammattilainen, 2015, Urheiluopisto Kisakeskus

- Personal tariner, 2015, Urheiluopisto Kisakeskus

- Parturi-kampaaja, 2005, Kokkolan ammattioppilaitos

  L I S Ä K O U L U T U K S E T

- Urheilijan häiriintynyt syöminen -webinaari, 2021, Oman Elämänsä Urheilija + Syömishäiriökeskus

- Miten puhua painosta -webinaari, 2021, HUS, Syömishäiriöliitto + Terve Paino ry.

Suoliston abc, ravitsemus- ja elämäntapa hoito IBS (FODMAP), 2020, Turun avoin yliopisto

- Resilienssi taidot (muutoskyky), 2020, Turun avoin yliopisto
- Urheiluravitsemuksen seminaaripäivä -koulutus, 2020, Suomen urheiluravitsemuksen asiantuntijat Ry

- Urheiluravitsemuksen seminaaripäivä -koulutus, 2019, Suomen urheiluravitsemuksen asiantuntijat Ry​

 + liuta muita, tässä viime vuosien tärkeimmät :)

   I T S E N Ä I N E N   O P I S K E L U

Lisäksi olen opiskellut lisää itsenäisesti nykyaikaista tutkittua tietoa mm. tutkimuksista, tietokirjallisuudesta, eri alojen asiantuntijoilta ja koulutuksista mm. palautumisesta, kehonkuuntelun taidosta, intuitiivisesta syömisestä ja liikunnasta, kestävyysurheilusta, palautumisesta, psyykkisestä hyvinvoinnista (mm. muutoskyvystä, ratkaisukeskeisestä psykologiasta, positiivisesta psykologiasta), stressistä ja sen säätelystä, luontoyhteydestä, flow´sta, onnellisuudesta, mielen joustavuudesta, joogasta, pilateksesta, vaeltamisesta, kehonpainoharjoittelusta, painonnostosta, voimanostosta, maksimivoimantuotosta, painonhallinnasta, ärtynen suolen oireyhtymästä ja fodmap-ruokavalioista, mindfulnessista, aivojen hyvinoinnista...

Ota yhteyttä

Minulle voit lähettää sähköpostia tai whatsapissa viestiä, jos haluat vaikkapa keskutella mahdollisesta valmennuksesta tai yhteistyöstä tai kysyä lisää jostain!
Tuu myös moikkaamaan instagramiin ja laita vaikka YV!

+358 40 547 3085
/ whatsapp viesti - vastaan asap, kunhan valmennuksiltani tai retkeilyltäni ennätän :)

© 2021 Annika Myllykoski/ Flow program. Kaikki oikeudet pidätetään.